Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale verdeling

19% komt op een voorstelling niet opdagen. Er worden 215 zitjes verkocht terwijl er maar plaats is voor 190. Wat is de kans dat er mensen geen stoel hebben. We moeten dit binomiaal oplossen. Is n dan 190 of 215, wat neem ik dan voor p, is p = 0,19? X = aantal plaatsen en wat ik moet bepalen is P(X $>$ 190).

Gitte
3de graad ASO - zondag 4 juni 2023

Antwoord

Hallo Gitte,

Bij elk verkocht kaartje is het de vraag: komt de toeschouwer wel (p=0,81) of komt de toeschouwer niet (p=0,19)? n is dus 215. Er zijn mensen die geen stoel hebben wanneer het aantal mensen dat opdaagt groter is dan 190. Als X=aantal mensen dat opdaagt, dan gaat het om de kans P(X $>$ 190).


Lukt het hiermee?

GHvD
zondag 4 juni 2023

©2001-2024 WisFaq