Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten met rationale getallen

Waarom is (-5)2= gelijk aan 25 en niet aan -25?

X
3de graad ASO - zaterdag 3 juni 2023

Antwoord

(-5)2 betekent: -5 $\times $ -5. Het product van twee negatieve getallen is een positief getal. Voor uitleg: zie Waarom is min keer min plus?

Verwar dit niet met -52 (dus: zonder haakjes). Kwadrateren gaat vòòr vermenigvuldiging met -1, dus -52 betekent 'het getal 52 met een min ervoor', dus -25.

Samengevat:
(-5)2 = 25
-52 = -25

GHvD
zondag 4 juni 2023

©2001-2024 WisFaq