Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meer mannen of vrouwen

Hallo, Ik heb voor wiskunde een opdracht gemaakt alleen heb ik daar geen uitwerkingen model voor. Kunt u deze opdracht hieronder maken. Mij het antwoord sturen zodat ik het kan controleren?

Bij de wekelijkse spelshow ‘De mannen tegen de vrouwen’ kunnen mannen en vrouwen zich elke week opgeven om in het publiek te zitten.
In de zaal is ruimte voor 50 mannen en 50 vrouwen.
Het aantal aangemelde mannen per week is normaal verdeeld met een gemiddelde
μ = 121,7 met een standaardafwijking van σ = 15,4
Het aantal aangemelde vrouwen per week is normaal verdeeld met een gemiddelde
μ = 135,1 met een standaardafwijking van σ = 13,0

Bereken de kans (in 3 decimalen nauwkeurig) dat er meer mannen dan vrouwen worden afgewezen.

timo v
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 24 mei 2023

Antwoord

Hallo Timo,

Zoals je in de spelregels kunt lezen, is het de bedoeling dat je aangeeft wat jouw uitwerking is, voor zover je deze hebt kunnen maken. Wij kunnen dan aangeven wat goed gaat, uitleg geven over wat niet goed gaat of over wat je niet begrijpt, enz. Geef dus aan wat jouw uitwerking is, dan kunnen we je wellicht verder helpen. Je kunt reageren op dit antwoord door op 'Reageer' te klikken onder dit antwoord.

GHvD
woensdag 24 mei 2023

©2001-2024 WisFaq