Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

functie normale verdeling
f(x): e^-((x^2)/2)/ $\sqrt{}$ (2pi)
y=f(0)=1/ $\sqrt{}$ (2pi) = 0,4

kansen bereken ik als oppervlakken maar hoe interpreteer ik de y-waarde van deze dichtsheidsfunctie?

Jan
Student hbo - zondag 7 mei 2023

Antwoord

Het beste is: niet interpreteren. Het cruciale punt is dat je de kans om in een bepaald interval te komen bepaalt door te integreren over dat interval.

Waar je $f(a)$ voor kunt gebruiken is een snelle schatting te maken van de kans dat je dicht bij $a$ komt: de kans dat je in $(a-p,a+p)$ terecht komt is ongeveer $f(a)\cdot2p$.

kphart
maandag 8 mei 2023

©2001-2024 WisFaq