Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal met getal e

Hoi!
In een toets zat deze vraag, en ik snap niet helemaal hoe je moet integreren met het getal e. Zou iemand mij dat kunnen uitleggen a.d.h.v. deze opgave?
Bedankt alvast!

Nora
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 8 april 2023

Antwoord

Behandel $e$ gewoon als een getal: bereken de primitieve en vul de grenzen $e$ en $1$ in:
$$
\int_1^e x+6+\frac ex\,\mathrm{d}x = \left.\frac12x^2+6x+e\ln x\right|_1^e
$$
Je kunt $e^2$ en zo gewoon laten staan, en $\ln e=1$ gebruiken.

kphart
zaterdag 8 april 2023

©2001-2024 WisFaq