Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule algemene heffingskorting

De formule is €2837 - 5,977% x (€56183 - €21043) het antwoord zou €737 moeten zijn maar ik kom gewoon er niet uit

Luna
Student hbo - woensdag 15 maart 2023

Antwoord

Volgens de belastingdienst gold het volgende tarief in 2021:

Noem het belastbaar inkomen uit werk en woning B, dan geldt voor de algemene heffingskorting H:
B $<$ 21044: H=2837
21044$ \le $ B $<$ 68507: H=2837-0,05977*(B-21043)
b$ \ge $ 68507: H=0

Uit jouw formule leid ik af dat je B=56183 moet kiezen.
Je krijgt dan 2837-0,05977*(56183-21043) en dat is inderdaad (afgerond) 737.

hk
donderdag 16 maart 2023

©2001-2024 WisFaq