Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule herschrijven

Gegeven is de formule:

\eqalign{ H = 5 \cdot 0,75^t - \frac{{12}} {{5 \cdot \left( {\frac{4} {3}} \right)^t }} }

De formule van H is te schrijven in de vorm H = b · 0.75^t.
  • Bereken b
Zou u stap voor stap het antwoord kan uitleggen en toelichten waarom u dat doet?

Vinay
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 januari 2023

Antwoord

De aanpak is om beide te schrijven in de vorm b·0,75^t. Daar komt ie:

\eqalign{ & H = 5 \cdot 0,75^t - \frac{{12}} {{5 \cdot \left( {\frac{4} {3}} \right)^t }} \cr & H = 5 \cdot 0,75^t - \frac{{12}} {5} \cdot \left( {\frac{4} {3}} \right)^{ - t} \cr & H = 5 \cdot 0,75^t - 2,4 \cdot \left( {\frac{3} {4}} \right)^t \cr & H = 5 \cdot 0,75^t - 2,4 \cdot 0,75^t \cr & H = 2,6 \cdot 0,75^t \cr & b = 2,6 \cr}

Je kunt met de rekenregels voor machten controleren of je de stappen kan volgen. Is het niet duidelijk dan nog maar even verder vragen.

WvR
donderdag 26 januari 2023

©2001-2025 WisFaq