\require{AMSmath} Functievoorschrift bepalen Bepaal $a$, $b$ en $c$ aan de hand van de grafiek met functievoorschrift:$f(x) = {}^a\log (x + b) + c$De punten $(1,2)$ en $(-1,1)$ zijn af te lezen van de grafiek.Ook is er een $VA=-2$ Hanne 3de graad ASO - zondag 22 januari 2023 Antwoord Wegens de verticale asymptoot is de standaardgrafiek '2 naar links' verschoven, dus $b=2$. Als je het punt $(1,2)$ invult dan krijg je:$\eqalign{ & (1,2) \to {}^a\log (1 + 2) + c = 2 \to {}^a\log (3) + c = 2 \cr & \left( { - 1,1} \right) \to {}^a\log \left( 1 \right) + c = 1 \to c = 1 \cr}$Uit de tweede vergelijking volgt $c=1$ zodat met de eerste vergelijking geldt:$\eqalign{ & {}^a\log (3) + 1 = 2 \cr & {}^a\log (3) = 1 \cr & a = 3 \cr}$Helpt dat? Bekijk de grafiek in Desmos WvR zondag 22 januari 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal $a$, $b$ en $c$ aan de hand van de grafiek met functievoorschrift:$f(x) = {}^a\log (x + b) + c$De punten $(1,2)$ en $(-1,1)$ zijn af te lezen van de grafiek.Ook is er een $VA=-2$ Hanne 3de graad ASO - zondag 22 januari 2023
Hanne 3de graad ASO - zondag 22 januari 2023
Wegens de verticale asymptoot is de standaardgrafiek '2 naar links' verschoven, dus $b=2$. Als je het punt $(1,2)$ invult dan krijg je:$\eqalign{ & (1,2) \to {}^a\log (1 + 2) + c = 2 \to {}^a\log (3) + c = 2 \cr & \left( { - 1,1} \right) \to {}^a\log \left( 1 \right) + c = 1 \to c = 1 \cr}$Uit de tweede vergelijking volgt $c=1$ zodat met de eerste vergelijking geldt:$\eqalign{ & {}^a\log (3) + 1 = 2 \cr & {}^a\log (3) = 1 \cr & a = 3 \cr}$Helpt dat? Bekijk de grafiek in Desmos WvR zondag 22 januari 2023
WvR zondag 22 januari 2023
©2001-2024 WisFaq