\require{AMSmath} Functie differentiëren De functie f(x)=(2·e4x-3)/ex moet ik differentiëren.Het antwoord is 6·e3x+3e-xHoe komen ze uit op het getal 6? Milan Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2023 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{2e^{4x} - 3}}{{e^x }} \cr & f(x) = 2e^{3x} - \frac{3}{{e^x }} \cr & f(x) = 2e^{3x} - 3e^{ - x} \cr & f'(x) = 2e^{3x} \cdot 3 - 3e^{ - x} \cdot - 1 \cr & f'(x) = 6e^{3x} + 3e^{ - x} \cr & f'(x) = 6e^{3x} + \frac{3}{{e^x }} \cr} $Je kunt eerst de termen in de teller delen door $e^x$. Die $6$ komt van de kettingregel. Aan het eind is het gebruikelijk de negatieve exponenten weer weg te werken.Maar dit kan. Helpt dat? WvR woensdag 18 januari 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De functie f(x)=(2·e4x-3)/ex moet ik differentiëren.Het antwoord is 6·e3x+3e-xHoe komen ze uit op het getal 6? Milan Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2023
Milan Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2023
Dat gaat zo:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{2e^{4x} - 3}}{{e^x }} \cr & f(x) = 2e^{3x} - \frac{3}{{e^x }} \cr & f(x) = 2e^{3x} - 3e^{ - x} \cr & f'(x) = 2e^{3x} \cdot 3 - 3e^{ - x} \cdot - 1 \cr & f'(x) = 6e^{3x} + 3e^{ - x} \cr & f'(x) = 6e^{3x} + \frac{3}{{e^x }} \cr} $Je kunt eerst de termen in de teller delen door $e^x$. Die $6$ komt van de kettingregel. Aan het eind is het gebruikelijk de negatieve exponenten weer weg te werken.Maar dit kan. Helpt dat? WvR woensdag 18 januari 2023
WvR woensdag 18 januari 2023
©2001-2024 WisFaq