\require{AMSmath} Vergelijking herschrijven Gegeven k: x/250 + y/350 = 1. Deze vergelijking is te schrijven in de vorm 7x + 5y = c. Bereken c. kwami Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 januari 2023 Antwoord In dit geval is dit wel handig: $ \eqalign{ & \frac{x} {{250}} + \frac{y} {{350}} = 1 \cr & \frac{{7x}} {{1750}} + \frac{{5y}} {{1750}} = 1 \cr & 7x + 5y = 1750 \cr} $ De aanpak is om de breuken gelijknamig te maken. In dit geval weet je al wat er in de teller zou moeten komen staan, dus dat scheelt weer... NB Formules en veel tekst in de titel werkt niet, dus zet je vraag in het tekstvlak en niet in de titel... Dat scheelt ook weer... WvR maandag 16 januari 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven k: x/250 + y/350 = 1. Deze vergelijking is te schrijven in de vorm 7x + 5y = c. Bereken c. kwami Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 januari 2023
kwami Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 januari 2023
In dit geval is dit wel handig: $ \eqalign{ & \frac{x} {{250}} + \frac{y} {{350}} = 1 \cr & \frac{{7x}} {{1750}} + \frac{{5y}} {{1750}} = 1 \cr & 7x + 5y = 1750 \cr} $ De aanpak is om de breuken gelijknamig te maken. In dit geval weet je al wat er in de teller zou moeten komen staan, dus dat scheelt weer... NB Formules en veel tekst in de titel werkt niet, dus zet je vraag in het tekstvlak en niet in de titel... Dat scheelt ook weer... WvR maandag 16 januari 2023
WvR maandag 16 januari 2023
©2001-2024 WisFaq