\require{AMSmath} Wanneer gebruik je nCr voor een breuk? Een honkbalspeelster heeft een slaggemiddelde van 0,3.Bereken de kans dat zij in tien achtereenvolgende slagbeurten vijf keer slag heeft. Saar Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2023 Antwoord Dit lijkt me een typisch voorbeeld van een binomiaalverdeling met:Gegeven:X:aantal slagp=0,3n=10Gevraagd:P(X=5)Dat geeft:Dus P(X=5) $\approx$ 0.1029Helpt dat?NaschriftMet de rekenmachine:$P(X = 5) = \left( {\begin{array}{*{20}c} {10} \\ 5 \\\end{array}} \right) \cdot 0,3^5 \cdot 0,7^5$...en daar gebruik je dan nCr bij... WvR zondag 8 januari 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een honkbalspeelster heeft een slaggemiddelde van 0,3.Bereken de kans dat zij in tien achtereenvolgende slagbeurten vijf keer slag heeft. Saar Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2023
Saar Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2023
Dit lijkt me een typisch voorbeeld van een binomiaalverdeling met:Gegeven:X:aantal slagp=0,3n=10Gevraagd:P(X=5)Dat geeft:Dus P(X=5) $\approx$ 0.1029Helpt dat?NaschriftMet de rekenmachine:$P(X = 5) = \left( {\begin{array}{*{20}c} {10} \\ 5 \\\end{array}} \right) \cdot 0,3^5 \cdot 0,7^5$...en daar gebruik je dan nCr bij... WvR zondag 8 januari 2023
WvR zondag 8 januari 2023
©2001-2024 WisFaq