Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide bgsin

Hallo,

Hoe kan je weten dat de lim voor x $\to$ +oneindig van de Bgtanx = $\frac{\pi}{2}$?

Groetjes Amélie

Amélie
3de graad ASO - woensdag 30 november 2022

Antwoord

Uit de definitie, het is de omkeerfunctie van de tangensfunctie die we op het interval $(-\frac\pi2,\frac\pi2)$ bekijken. Voor de tangens geldt
$$\lim_{x\uparrow\frac\pi2}\tan x=\infty
$$de inverse functie draait dat om.
Spiegel de grafiek maar in de lijn $y=x$.

kphart
woensdag 30 november 2022

©2001-2024 WisFaq