\require{AMSmath} Differentieer Differentieer:$\eqalign{y = \frac{{x^2 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^3 }}}$ Steijn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 november 2022 Antwoord Als ik het functievoorschrift goed geinterpreteerd heb zou het deze afgeleide moeten zijn:$\eqalign{ & y = \frac{{x^2 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^3 }} \cr & y' = \frac{{2x \cdot \left( {x^2 + 2} \right)^3 - x^2 \cdot 3\left( {x^2 + 2} \right)^2 \cdot 2x}}{{\left( {\left( {x^2 + 2} \right)^3 } \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x \cdot \left( {x^2 + 2} \right)^3 - 6x^3 \cdot \left( {x^2 + 2} \right)^2 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^6 }} \cr & y' = \frac{{2x \cdot \left( {x^2 + 2} \right) - 6x^3 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^4 }} \cr & y' = \frac{{2x^3 + 4x - 6x^3 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^4 }} \cr & y' = \frac{{ - 4x^3 + 4x}}{{\left( {x^2 + 2} \right)^4 }} \cr}$Hopelijk help dat. WvR woensdag 16 november 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Differentieer:$\eqalign{y = \frac{{x^2 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^3 }}}$ Steijn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 november 2022
Steijn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 november 2022
Als ik het functievoorschrift goed geinterpreteerd heb zou het deze afgeleide moeten zijn:$\eqalign{ & y = \frac{{x^2 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^3 }} \cr & y' = \frac{{2x \cdot \left( {x^2 + 2} \right)^3 - x^2 \cdot 3\left( {x^2 + 2} \right)^2 \cdot 2x}}{{\left( {\left( {x^2 + 2} \right)^3 } \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x \cdot \left( {x^2 + 2} \right)^3 - 6x^3 \cdot \left( {x^2 + 2} \right)^2 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^6 }} \cr & y' = \frac{{2x \cdot \left( {x^2 + 2} \right) - 6x^3 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^4 }} \cr & y' = \frac{{2x^3 + 4x - 6x^3 }}{{\left( {x^2 + 2} \right)^4 }} \cr & y' = \frac{{ - 4x^3 + 4x}}{{\left( {x^2 + 2} \right)^4 }} \cr}$Hopelijk help dat. WvR woensdag 16 november 2022
WvR woensdag 16 november 2022
©2001-2024 WisFaq