\require{AMSmath} Spijkerschrift Geef van het volgende getal in spijkerschrift: $<$ l $<$ l alle mogelijke geheeltallige waarden die kleiner zijn dan 10000 E Student hbo - zondag 13 november 2022 Antwoord Ik neem aan dat je dit bedoelt:De betekenis daarvan zou kunnen zijn:Opgeteld geeft dat $1 + 10 \cdot 60 + 60^2 + 10 \cdot 60^3 = {\text{2}}{\text{.164}}{\text{.201}}$Je kunt de gegeven 'spijkers' ook lezen als:De positie van de getallen maakt dan het verschil. Je kunt het dus ook opvatten als een babylonisch getal van 2 of 3 'cijfers'.Zou het dan lukken? Zie Babylonian numerals WvR zondag 13 november 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geef van het volgende getal in spijkerschrift: $<$ l $<$ l alle mogelijke geheeltallige waarden die kleiner zijn dan 10000 E Student hbo - zondag 13 november 2022
E Student hbo - zondag 13 november 2022
Ik neem aan dat je dit bedoelt:De betekenis daarvan zou kunnen zijn:Opgeteld geeft dat $1 + 10 \cdot 60 + 60^2 + 10 \cdot 60^3 = {\text{2}}{\text{.164}}{\text{.201}}$Je kunt de gegeven 'spijkers' ook lezen als:De positie van de getallen maakt dan het verschil. Je kunt het dus ook opvatten als een babylonisch getal van 2 of 3 'cijfers'.Zou het dan lukken? Zie Babylonian numerals WvR zondag 13 november 2022
Zie Babylonian numerals
WvR zondag 13 november 2022
©2001-2024 WisFaq