\require{AMSmath} Halfvlakken Hallo,Ik had een vraag over hoe je een halfvlak moet berekenen.Bij voorbeeld 1 hierboven gaat het om de formule met ax + by = c, maar hoe moet je dan een halfvlak berekenen bij bijvoorbeeld de formule81x + 27y + 243 $ \le $ 0? link naar wiskundeleraar Elsa Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 november 2022 Antwoord De lijn 81x + 27y + 243 = 0 verdeelt het vlak in twee delen. Je kunt delen door 27 zodat je de vergelijking kan omwerken:$\eqalign{ & 81x + 27y + 243 = 0 \cr & \frac{{81}}{{27}}x + \frac{{27}}{{27}}y + \frac{{243}}{{27}} = 0 \cr & 3x + y + 9 = 0 \cr}$Je kunt de lijn $y = - 3x - 9$ tekenen en dan kijken welk vlak je moet nemen.Helpt dat? Bekijk de grafiek in Desmos WvR zaterdag 5 november 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik had een vraag over hoe je een halfvlak moet berekenen.Bij voorbeeld 1 hierboven gaat het om de formule met ax + by = c, maar hoe moet je dan een halfvlak berekenen bij bijvoorbeeld de formule81x + 27y + 243 $ \le $ 0? link naar wiskundeleraar Elsa Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 november 2022
Elsa Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 november 2022
De lijn 81x + 27y + 243 = 0 verdeelt het vlak in twee delen. Je kunt delen door 27 zodat je de vergelijking kan omwerken:$\eqalign{ & 81x + 27y + 243 = 0 \cr & \frac{{81}}{{27}}x + \frac{{27}}{{27}}y + \frac{{243}}{{27}} = 0 \cr & 3x + y + 9 = 0 \cr}$Je kunt de lijn $y = - 3x - 9$ tekenen en dan kijken welk vlak je moet nemen.Helpt dat? Bekijk de grafiek in Desmos WvR zaterdag 5 november 2022
WvR zaterdag 5 november 2022
©2001-2024 WisFaq