Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kettingregel bij differentieren tan, cos, sin

f(x) = tan(cos(sin( $\pi$ $\sqrt{}$ 3x+10)))

Ik moet dit differentieren en ik weet dat ik de kettingregel moet gebruiken, maar ik kom hier niet uit. Waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd, maar ik weet niet wat

SZN
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 oktober 2022

Antwoord

Rustig van buiten naar binnen werken
Stap 1:
$$\frac1{\cos^2(\cos(\sin(\pi\sqrt3x+10)))}\cdot\bigl(\cos(\sin(\pi\sqrt3x+10))\bigr)'
$$Stap 2
$$\frac1{\cos^2(\cos(\sin(\pi\sqrt3x+10)))}\cdot-\sin(\sin(\pi\sqrt3x+10))\cdot \bigl(\sin(\pi\sqrt3x+10)\bigr)'
$$Stap 3
$$\frac1{\cos^2(\cos(\sin(\pi\sqrt3x+10)))}\cdot-\sin(\sin(\pi\sqrt3x+10))\cdot \cos(\pi\sqrt3x+10)\cdot(\pi\sqrt3x+10)'
$$Stap 4 $\dots$ is nu niet moeilijk meer.

kphart
zondag 9 oktober 2022

©2001-2024 WisFaq