\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 86217 Re: Extreme waarden bij afgeleide van wortelfunctie Hoe komt u van:1/$\sqrt{}$(x-1) = 1 naar $\sqrt{}$(x-1) = 1? Zar Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 september 2022 Antwoord Net als:$\eqalign{ & \frac{1}{x} = 1 \cr & x = 1 \cr}$Of ook:$\eqalign{ & \frac{1}{{\sqrt {x - 1} }} = 1 \cr & \frac{1}{{\sqrt {x - 1} }} = \frac{1}{1} \cr & 1 \cdot \sqrt {x - 1} = 1 \cdot 1 \cr & \sqrt {x - 1} = 1 \cr}$Dat heet kruislings vermenigvuldigen.4. gebroken formules WvR maandag 26 september 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe komt u van:1/$\sqrt{}$(x-1) = 1 naar $\sqrt{}$(x-1) = 1? Zar Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 september 2022
Zar Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 september 2022
Net als:$\eqalign{ & \frac{1}{x} = 1 \cr & x = 1 \cr}$Of ook:$\eqalign{ & \frac{1}{{\sqrt {x - 1} }} = 1 \cr & \frac{1}{{\sqrt {x - 1} }} = \frac{1}{1} \cr & 1 \cdot \sqrt {x - 1} = 1 \cdot 1 \cr & \sqrt {x - 1} = 1 \cr}$Dat heet kruislings vermenigvuldigen.4. gebroken formules WvR maandag 26 september 2022
WvR maandag 26 september 2022
©2001-2024 WisFaq