Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97275 

Re: Cartesiaanse vergelijkingen bepalen met projectie op een vlak

Daaruit kun je afleiden dat b gegeven wordt door x=−1−t, y=t en z=−2+r, en dus is beta gegeven door ....

Hoe kom je hieraan?

Amélie
3de graad ASO - zondag 25 september 2022

Antwoord

Door de richtingsvector van $c$ erbij te doen, er staat ook wel
$$\begin{pmatrix}x\\y\\z\end{pmatrix}=
\begin{pmatrix}-1\\0\\-2\end{pmatrix}+
r\begin{pmatrix}1\\-1\\0\end{pmatrix}+
t\begin{pmatrix}-1\\1\\1\end{pmatrix}
$$De middelste vector is de richtingsvector van $c$, de rest komt van $b$.

kphart
zondag 25 september 2022

©2001-2024 WisFaq