Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extreme waarden

f(x)=2cos2(x) - cos(x) met domein [0,2$\pi$)
Toon aan dat er extreme waarden zijn van f bij sin(x)=0 v cos= 1/4

Tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 september 2022

Antwoord

Differentiëren: $f'(x)=-4\cos(x)\cdot\sin(x)+\sin(x)$ en dat gelijk aan nul stellen. Dat geeft de waarden die je geeft. Met behulp van een tekenschema van de afgeleide kun je bepalen of je minima dan wel maxima hebt.

kphart
maandag 19 september 2022

©2001-2024 WisFaq