\require{AMSmath} Optellen en aftrekken machten Begrijp volgende overgang niet:54 - 53 + 55 = 53 (5 - 1 + 52), het vervolg naar 29·53 begrijp ik. werner Iets anders - donderdag 15 september 2022 Antwoord Je kunt $5^3$ buiten haakjes halen. Die $5^4$ wordt dan $5$, $5^3$ wordt $1$ en de $5^5$ wordt $5^2$. Tussen de haakjes krijg je $5-1+5^2$, dus:$5^4-5^3+5^5=5^3(5 - 1 + 5^2)$Als je de haakjes wegwerkt zul je zien dat het klopt. Vandaar! Helpt dat?NaschriftBedenk dat $5^1=5$ en $5^0=1$ WvR donderdag 15 september 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Begrijp volgende overgang niet:54 - 53 + 55 = 53 (5 - 1 + 52), het vervolg naar 29·53 begrijp ik. werner Iets anders - donderdag 15 september 2022
werner Iets anders - donderdag 15 september 2022
Je kunt $5^3$ buiten haakjes halen. Die $5^4$ wordt dan $5$, $5^3$ wordt $1$ en de $5^5$ wordt $5^2$. Tussen de haakjes krijg je $5-1+5^2$, dus:$5^4-5^3+5^5=5^3(5 - 1 + 5^2)$Als je de haakjes wegwerkt zul je zien dat het klopt. Vandaar! Helpt dat?NaschriftBedenk dat $5^1=5$ en $5^0=1$ WvR donderdag 15 september 2022
WvR donderdag 15 september 2022
©2001-2024 WisFaq