Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97105 

Re: Combitickets

De combitickets voor 4 dagen worden niet op zaterdag verkocht, dus voor de omzet op zaterdag moet je 195/4 = 48.75 rekenen
De formule wordt dan x·79+(4x−5000)·48,75. Hieruit volgt dat er 18000 dagkaarten verkocht zijn op zaterdag.

18000 dagkaarten ·79 = 1422000
67000 (4·18000-5000) combikaaarten worden er bij de ingang geteld.
67000 · 48,75 = 3266250.

Omzet zaterdag is 1.422.000+3.266.250=4.688.250

Ronald
Iets anders - zaterdag 6 augustus 2022

Antwoord

Dat zou het wel 's kunnen zijn inderdaad. Erg duidelijk vind ik de vraagstelling niet, maar wie weet moet dit het zijn.

Zie Rock Werchter uitverkocht

WvR
zaterdag 6 augustus 2022

©2001-2024 WisFaq