\require{AMSmath} Combinaties paren Ik heb 4 letters ABCDAantal paren = 3 nl (AB)(CD) en (AC)(BD) en (AD)(BC)Nu heb ik 6 letters ABCDEFWat zijn nu de paren? Is er een formule uit de combinatoriek ? Jan Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 8 juli 2022 Antwoord Ja die is er$$\binom62\cdot\binom42\cdot\binom22$$Telt het aantal mogelijkheden om de drie paren te kiezen, waarbij je de volgorde ook meeneemt.Je moet door $3!$ delen als je niet op de volgorde let. kphart vrijdag 8 juli 2022 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb 4 letters ABCDAantal paren = 3 nl (AB)(CD) en (AC)(BD) en (AD)(BC)Nu heb ik 6 letters ABCDEFWat zijn nu de paren? Is er een formule uit de combinatoriek ? Jan Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 8 juli 2022
Jan Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 8 juli 2022
Ja die is er$$\binom62\cdot\binom42\cdot\binom22$$Telt het aantal mogelijkheden om de drie paren te kiezen, waarbij je de volgorde ook meeneemt.Je moet door $3!$ delen als je niet op de volgorde let. kphart vrijdag 8 juli 2022
kphart vrijdag 8 juli 2022
©2001-2025 WisFaq