Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97164 

Re: Inproduct

als je de berekening van het in-product uitvoert dan kun je kiezen uit :|a|cos $\alpha $ .|b| en |b|cos $\alpha $ .|a| ,of niet natuurlijk .
Jaap

Jaap v
Iets anders - donderdag 7 juli 2022

Antwoord

Die twee producten, $|a|\cdot\cos\alpha\cdot|b|$ en $|b|\cdot\cos\alpha\cdot|a|$, zijn aan elkaar gelijk wegens de commutativiteit van de vermenigvuldiging.

En dit is in sommige boeken gewoon de definitie van het inwendig product; zie bijvoorbeeld bladzijde 93 van het boek Matrixrekening van Den Braber et al.

kphart
donderdag 7 juli 2022

©2001-2024 WisFaq