\require{AMSmath} Oppervlakte tussen twee krommen Beste ik moet de oppervlakte O van het gebied ingesloten door de krommen $y=-x^2$ en $y=-\sqrt{x}$ RIk ve 3de graad ASO - zondag 3 juli 2022 Antwoord Wat dacht je van:$\eqalign{ & - x^2 = - \sqrt x \cr & x^2 = \sqrt x \cr & x^4 = x \cr & x^4 - x = 0 \cr & x\left( {x^3 - 1} \right) = 0 \cr & x = 0 \vee x = 1 \cr}$De grafiek snijden elkaar in $(0,0)$ en $(1.-1)$.$O = \int\limits_0^1 {\left( { - x^2 - - \sqrt x } \right)} \,dx$Zou het dan lukken? Bekijk de grafiek in Desmos WvR zondag 3 juli 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste ik moet de oppervlakte O van het gebied ingesloten door de krommen $y=-x^2$ en $y=-\sqrt{x}$ RIk ve 3de graad ASO - zondag 3 juli 2022
RIk ve 3de graad ASO - zondag 3 juli 2022
Wat dacht je van:$\eqalign{ & - x^2 = - \sqrt x \cr & x^2 = \sqrt x \cr & x^4 = x \cr & x^4 - x = 0 \cr & x\left( {x^3 - 1} \right) = 0 \cr & x = 0 \vee x = 1 \cr}$De grafiek snijden elkaar in $(0,0)$ en $(1.-1)$.$O = \int\limits_0^1 {\left( { - x^2 - - \sqrt x } \right)} \,dx$Zou het dan lukken? Bekijk de grafiek in Desmos WvR zondag 3 juli 2022
WvR zondag 3 juli 2022
©2001-2024 WisFaq