\require{AMSmath} Som van drie opeenvolgende even getallen De som van drie opeenvolgende even getallen is 462. Welke getallen zijn dat? Ik wil vooral weten hoe je het aanpakt. lars Leerling bovenbouw vmbo - zondag 19 juni 2022 Antwoord Als het eerste getal $n$ is dan is het volgende getal $n+2$ en het derde getal is dan $n+4$. De getallen opgeteld moet dan 462 zijn:$n + n+2 + n+4 = 462$$3n + 6 = 462$$3n = 456$$n = 152$Die drie getallen zijn 152, 154 en 156. Je kunt zelf controleren dat het klopt. WvR zondag 19 juni 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De som van drie opeenvolgende even getallen is 462. Welke getallen zijn dat? Ik wil vooral weten hoe je het aanpakt. lars Leerling bovenbouw vmbo - zondag 19 juni 2022
lars Leerling bovenbouw vmbo - zondag 19 juni 2022
Als het eerste getal $n$ is dan is het volgende getal $n+2$ en het derde getal is dan $n+4$. De getallen opgeteld moet dan 462 zijn:$n + n+2 + n+4 = 462$$3n + 6 = 462$$3n = 456$$n = 152$Die drie getallen zijn 152, 154 en 156. Je kunt zelf controleren dat het klopt. WvR zondag 19 juni 2022
WvR zondag 19 juni 2022
©2001-2024 WisFaq