Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte rechthoek

Hallo ik heb een vraag,

Gegeven is de grafiek van de functie f(x)=$\frac{1}{2}$x+3. Op de grafiek van f ligt een punt P(p,f(p)), met p is groter of gelijk aan 0 en kleiner of gelijk aan 10. Verder zijn gegeven de punten Q(p,0), R(10,0) en S(10,f(p)). De oppervlakte van een rechthoek PQRS is een functie O van p.

Nu moet ik uitleggen dat O(p)=$\frac{1}{2}$p2+2p+30 is, maar hoe doe ik dat?

Ester
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 juni 2022

Antwoord

Zo te zien is de lengte van de rechthoek $10-p$ en de hoogtw $\frac{1}{2}p+3$. De oppervlakte wordt:

$O=(\frac{1}{2}p+3)(10-p)$

Er moet wel een minteken voor die $\frac{1}{2}p^2$. Ben je er dan?

Zie


Geogebra: rechthoek onder een lijn

WvR
woensdag 8 juni 2022

©2001-2024 WisFaq