Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules bij verband

Hallo, ik snap deze vraag echt niet, zou ik misschien tips/uitleg mogen?

Voor het huren van een auto moet bij een autoverhuurbedrijf RENT €19,- per dag en €0,22 per gereden km worden betaald.
Er wordt voor één dag een auto verhuurd.
Noem het aantal verreden kilometers k en de totale huurprijs H in euro's
  1. bereken H als k=132
  2. Geef een formule voor het verband tussen H en k
Bij autoverhuurbedrijf PROFIT bedraagt de huur van een auto €24,- per dag en €0,20 per gereden km
  1. geef een formule voor de totale kosten B als de huurauto d dagen wordt gehuurd en er in totaal k km word gereden
Meneer Post huurt bij PROFIT 3 dagen een auto en betaalt €225,60
  1. bereken hoeveel km meneer Post heeft gereden
  2. zou meneer Post met een auto van RENT meer of minder moeten betalen, motiveer je antwoord.

Irem
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 juni 2022

Antwoord

A.
H = 132 × 0,22 + 19 = 48,04 euro

B.
H = 0,22k + 19

C.
B = 0,20k + 24d

D.
0,20k + 24d = 225
0,20k + 24×3 = 225
0,20k + 72 = 225
k = 765 km

E.
H = 0,22 × 765 + 3 × 19 = 225,30 euro.
Dat is 30 eurocent meer.

WvR
donderdag 2 juni 2022

©2001-2024 WisFaq