Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maclaurinreeks

Hallo

Ik moet dus een Maclaurinreeks opstellen voor f(x) = sin3(2x)
Er is een tip gegeven dat: sin 3x = 3sinx -4sin3x

Ik heb die tip proberen om te vormen naar: sin3(x) = -1/4(sin3x - 3sinx)

Maar ik geraak er nog steeds niet uit.

Alvast bedankt

nvt
Student universiteit - vrijdag 27 mei 2022

Antwoord

En nu $x$ en $3x$ in de reeks van de sinus invullen (die ken je toch wel?); dat geeft twee reeksen $R_1(x)$ voor $\sin x$ en $R_2(x)$ voor $\sin3x$ en dan het verschil
$$\frac34R_1(x)-\frac14R_2(x)
$$term voor term uitrekenen.

kphart
vrijdag 27 mei 2022

©2001-2024 WisFaq