\require{AMSmath} Euler Ik probeer op te lossen:e · ln(x) = e^(x/e)x = 1 / e · e^(e^(x/e))Hoe verder op te lossen?Gr, Jan Jan Leerling mbo - zaterdag 21 mei 2022 Antwoord Zo te zien is $x=e$ een oplossing. Vul maar in:$\eqalign{e·\ln(e)=e^{\frac{e}{e}}}$$e=e$Klopt!Gezien de vorm van de grafieken links en rechts is dat meteen ook de enige oplossing. Een algebraische oplossing lijkt me niet mogelijk. Bekijk de grafiek in Desmos WvR zaterdag 21 mei 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik probeer op te lossen:e · ln(x) = e^(x/e)x = 1 / e · e^(e^(x/e))Hoe verder op te lossen?Gr, Jan Jan Leerling mbo - zaterdag 21 mei 2022
Jan Leerling mbo - zaterdag 21 mei 2022
Zo te zien is $x=e$ een oplossing. Vul maar in:$\eqalign{e·\ln(e)=e^{\frac{e}{e}}}$$e=e$Klopt!Gezien de vorm van de grafieken links en rechts is dat meteen ook de enige oplossing. Een algebraische oplossing lijkt me niet mogelijk. Bekijk de grafiek in Desmos WvR zaterdag 21 mei 2022
WvR zaterdag 21 mei 2022
©2001-2024 WisFaq