Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Asymptoten

Ik heb net de uitleg gelezen van de formule voor de asymptoten berekenen, maar ik weet niet of ik het wel goed doe.

De functie die ik heb gekregen is: f(x)= 4 + 3/x
Vraag: geef de horizontale en verticale asymptoot.

Ik dacht dus misschien als antwoord:
horizontale asymptoot: y = 4
verticale asymptoot: x = 0 want ik zou niet weten hoe je de noemer gelijk aan 0 moet stellen in deze breuk.
Help mij pls

Nies
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 8 mei 2022

Antwoord

Dat lijkt me prima. Op Asymptoten staat een voorbeeld met uitgebreide uitleg.

WvR
zondag 8 mei 2022

©2001-2024 WisFaq