Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinusregel in een boldriehoek

Ik moet de afstand tussen Tokio en Gibraltar vinden aan de hand van de cosinusregel in boldriehoek:

cos a= (sin36° x sin 36°) + (cos 36° x cos 36°) x cos ( 139°46’ –5°21’ )= -0.112580...
a= 96°27’50.648”

Ik heb namelijk dit, klopt dit al dan weet ik dat ik op een goede weg ben.

nora
3de graad ASO - zondag 1 mei 2022

Antwoord

#1 Gibraltar
Breedtegraad: 36.13333
36° 7' 59.988'' N
Lengtegraad: -5.35
-5° 21' 0.000'' E

#2 Tokio
Shinjuku, Tokyo, Kanto, Japan
Breedtegraad: 35.689487
35° 41' 22.153'' N
Lengtegraad: 139.691711
139° 41' 30.160'' E

Afstand: 11.248,83 km

Had je Hoever is het van ... naar ...? al bekeken? Daar staat volgens mij iets anders dan de regel die jij gebruikt. Ik heb de regel van de link nagerekend en ik kom dan uit op:

q96950img1.gif

Dat lijkt me dik in orde. Lukt het daarmee?

Zie Spherical law of cosines

WvR
dinsdag 3 mei 2022

©2001-2024 WisFaq