Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procentuele afname

Beste,...

Door uitdroging wordt kaas steeds lichter.
Per maand verdwijnt 10 procent van zijn gewicht.
Begin april weegt de hele kaas nog 20 kg.
Hoeveel kaas is er nog begin juni?

Antwoord a.u.b.
Vriendelijke groeten

Nicola
Iets anders - woensdag 9 april 2003

Antwoord

Hoi,

je hebt de kaas dus 2 maanden laten uitdrogen:
begin april: 20 kg
begin mei: 20 kg - 10% van 20 kg = 20 kg - 2 kg = 18 kg
begin juni: 18kg - 10% van 18 kg = 18 kg - 1,8 kg = 16,2 kg

Koen
woensdag 9 april 2003

©2001-2024 WisFaq