\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 9631 Re: limiet (x + tan x ) / (1 - cos x) sorry, het lukt nog steeds niet! Ik kom op 1 uit i.p.v. 2. Martij Student universiteit - woensdag 9 april 2003 Antwoord OKay, dan gaan we 't even stap voor stap proberen uit te werken.Ik neem aan dat je nu in ieder geval wel weet wat de regel van De L'Hospital is.Eerst de afgeleide van de teller:[xtanx]'=[x]'tanx + x.[tanx]'=tanx + x/cos2xafgeleide van de noemer:[1-cosx]'=sinxzou je nou de limiet nemen van x¯0 {tanx + x/cos2x)/sinx dan dreig je nog steeds 0/0 te krijgen.Dussss: nòg maar een keer De L'Hospital toegepast:afgeleide teller:[tanx + x/cos2x]'= 1/cos2x + (cos2x - x.2sinxcosx)/cos4xafgeleide noemer:[sinx]'=cosxvul je 0 in in de teller, krijg je 1/1 + (1-0.2.0.1)/1 = 2vul je 0 in in de noemer, krijg je 1ofwel de uitkomst van de limiet wordt 2/1 = 2groeten,martijn mg woensdag 9 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
sorry, het lukt nog steeds niet! Ik kom op 1 uit i.p.v. 2. Martij Student universiteit - woensdag 9 april 2003
Martij Student universiteit - woensdag 9 april 2003
OKay, dan gaan we 't even stap voor stap proberen uit te werken.Ik neem aan dat je nu in ieder geval wel weet wat de regel van De L'Hospital is.Eerst de afgeleide van de teller:[xtanx]'=[x]'tanx + x.[tanx]'=tanx + x/cos2xafgeleide van de noemer:[1-cosx]'=sinxzou je nou de limiet nemen van x¯0 {tanx + x/cos2x)/sinx dan dreig je nog steeds 0/0 te krijgen.Dussss: nòg maar een keer De L'Hospital toegepast:afgeleide teller:[tanx + x/cos2x]'= 1/cos2x + (cos2x - x.2sinxcosx)/cos4xafgeleide noemer:[sinx]'=cosxvul je 0 in in de teller, krijg je 1/1 + (1-0.2.0.1)/1 = 2vul je 0 in in de noemer, krijg je 1ofwel de uitkomst van de limiet wordt 2/1 = 2groeten,martijn mg woensdag 9 april 2003
mg woensdag 9 april 2003
©2001-2024 WisFaq