Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met procenten

Van grote hoeveelheden pinda's telt men 12%. Dit blijken 75 pinda's te zijn. Hoeveel pinda's zijn er totaal?
Hoe moet ik dit probleem oplossen?
Vriendelijke groeten...

N.de.J
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 april 2003

Antwoord

12% komt overeen met 12/100-ste deel of te wel 0,12. Dus als je N pinda's hebt dan is 0,12·N=75. Dus N=75/0,12=625.

WvR
dinsdag 8 april 2003

©2001-2024 WisFaq