Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafische interpretatie

Hoi,
Ik krijg als vraag "Geef de grafische interpretatie van stelsels van eerstegraadsvergelijkingen".
Bedoelen ze hiermee dat dit altijd een rechte is,en moet ik dan gewoon de X en de Y herleiden tot 0?
Er staat geen voorbeeld bij dus ik veronderstel dat ik dan zelf willekeurig iets mag bedenken.
Groetjes,
Nicole

Nicole
Overige TSO-BSO - dinsdag 8 april 2003

Antwoord

Het lijkt mij op een stelsel van twee (lineaire) vergelijkingen met twee onbekenden.
Neem even aan dat een van die vergelijkingen is: 2x+3y=12.
Daarbij moet je nu een lijn tekenen. Echt moeilijk is dat niet want om een lijn te kunnen tekenen heb je slechts twee punten van die lijn nodig.
Kies nu maar eens x=0 dan y=4 dus (0,4) ligt op die lijn.
Kies vervolgens y=0 dan x=6 dus (6,0) ligt op die lijn.
En je kunt nu de betreffende lijn tekenen.
Bij een stelsel van lineaire vergelijkingen krijg je zo twee lijnen. De oplossing van dat stelsel vergelijkingen komt dan overeen met het snijpunt van die twee lijnen.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 8 april 2003

©2001-2024 WisFaq