\require{AMSmath} Gonio subsititutie Hallo, ik kom niet uit deze opgave x= cos(t) y= sin(2t) ik moet laten zijn door substitutie dat die kromme gelijk is aan y2=4x2-4x4 ik kom zover als sin(2t)= 4cos2t · cos2t hoe moet ik hem verder uitwerken? bedankt Fayme Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 april 2003 Antwoord y2=sin2(2t)=4·cos2t·sin2t 4x2-4x4=4x2(1-x2)=4·cos2t·(1-cos2t)=4·cos2t·sin2t Et voila, die zijn dus inderdaad gelijk. Met vriendelijke groet JaDeX jadex zondag 6 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik kom niet uit deze opgave x= cos(t) y= sin(2t) ik moet laten zijn door substitutie dat die kromme gelijk is aan y2=4x2-4x4 ik kom zover als sin(2t)= 4cos2t · cos2t hoe moet ik hem verder uitwerken? bedankt Fayme Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 april 2003
Fayme Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 april 2003
y2=sin2(2t)=4·cos2t·sin2t 4x2-4x4=4x2(1-x2)=4·cos2t·(1-cos2t)=4·cos2t·sin2t Et voila, die zijn dus inderdaad gelijk. Met vriendelijke groet JaDeX jadex zondag 6 april 2003
jadex zondag 6 april 2003
©2001-2024 WisFaq