Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

| z - j | = 1

De opdracht is: teken in het complexe vlak alle complexe getallen z die voldoen aan deze vergelijking.

Heb ik het goed als ik een cirkel met straal 1 om het punt (0,1) teken?

Martij
Student universiteit - zondag 6 april 2003

Antwoord

Ik neem aan dat de letter j die je gebruikt een i moet zijn.
De meetkundige interpretatie van |z - i| is de afstand van het variabele getal z tot het vaste punt i. Als die afstand 1 moet zijn, dan heb je het dus inderdaad over de cirkel die je beschrijft.

MBL
zondag 6 april 2003

 Re: | z - j | = 1 
Re: | z - j | = 1

©2001-2024 WisFaq