\require{AMSmath} Het verschil is tussen een parabool en een hyperbool Ik heb echt geen idee wat nou eigenlijk het verschil is tussen een parabool en een hyperbool. Kunt u me hier mee helpen? marijn Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 april 2003 Antwoord Hallo,Een parabool is de grafiek van een tweedegraadsfunctie, met als standaardfunctie:f(x)=x^{2}Een hyperbool is de grafiek van een gebroken functie met als standaardfunctie:f(x)=\large\frac{1}{x}De verschillen worden wel duidelijk als je de grafieken van bovengenoemde functies tekent en onderzoekt:De parabool heeft een extreme waarde (de top)de hyperbool heeft geen extreme waarden.De hyperbool heeft asymtoten, de parabool niet.f(0) is bij de hyperbool niet te bepalen, de noemer zou dan immers nul worden.Met vriendelijke groeten pl zondag 6 april 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb echt geen idee wat nou eigenlijk het verschil is tussen een parabool en een hyperbool. Kunt u me hier mee helpen? marijn Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 april 2003
marijn Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 april 2003
Hallo,Een parabool is de grafiek van een tweedegraadsfunctie, met als standaardfunctie:f(x)=x^{2}Een hyperbool is de grafiek van een gebroken functie met als standaardfunctie:f(x)=\large\frac{1}{x}De verschillen worden wel duidelijk als je de grafieken van bovengenoemde functies tekent en onderzoekt:De parabool heeft een extreme waarde (de top)de hyperbool heeft geen extreme waarden.De hyperbool heeft asymtoten, de parabool niet.f(0) is bij de hyperbool niet te bepalen, de noemer zou dan immers nul worden.Met vriendelijke groeten pl zondag 6 april 2003
Een hyperbool is de grafiek van een gebroken functie met als standaardfunctie:f(x)=\large\frac{1}{x}
De verschillen worden wel duidelijk als je de grafieken van bovengenoemde functies tekent en onderzoekt:
pl zondag 6 april 2003
©2001-2025 WisFaq