Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Transformatieformules

Ik moet de transformatieformules geven voor F, waarbij gegeven is dat F= T(2 o R (0,1)90°
1)
en ik heb eerlijk gezegd geen idee waar en hoe ik moet beginnen, ook niet als ik het atwoord x'= -y +3 en y'=x+1 bekijk. Kunnen jullie mij een stuk op weg helpen.
piet

piet
Student hbo - zaterdag 5 april 2003

Antwoord

F= T(2 o R (0,1)90°
1)
Dit is voor ons toch redelijk onduidelijk (wat moet die laatste 1 erbij)
Je moet een rotatie uitvoeren over 90° met centrum (0,1)
Maar ook nog een translatie maar over welke vector ???
Hopelijk niet (2,1) want dan lijkt het antwoord in ieder geval fout.
ps. Moet het niet y'=x+2 zijn ?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 5 april 2003

 Re: Transformatieformules 

©2001-2024 WisFaq