Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoeksmeting

Bereken de ontbrekende zijden en hoeken in de driehoek ABC:
c=187 a=63° b=41°

Herman
2de graad ASO - donderdag 3 april 2003

Antwoord

Doordat je de hoeken a en b kent, EN je weet dat de som van de drie hoeken 180° is, weet je automatisch wat hoek g is.

Je weet dus nu hoeken a, b en g, en de lengte van c.

Om de lengtes van a en b te berekenen, trek je de sinusregel uit de kast. Deze luidt:
a/sina = b/sinb = c/sing

Kun je het nu weer verder zelf?

groeten,
martijn

mg
donderdag 3 april 2003

©2001-2025 WisFaq