Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinus regel

Toon aan dat in elke driehoek telt:
a=b.cos y + c.cos ß

Ruben
2de graad ASO - donderdag 3 april 2003

Antwoord

Teken maar eens een scherphoekige driehoek ABC met hoogtelijn AD.
Je hebt nu twee rechthoekige driehoeken naast elkaar staan, dus kun je de goniometrische verhoudingen gebruiken.
Bijvoorbeeld cosb = BD/AB ofwel cosb = BD/c, zodat BD = c.cosb
Volkomen analoog kun je zo ook vinden dat CD = b.cosg
En is CD + BD niet precies BC = a?

MBL
donderdag 3 april 2003

Re: Cosinus regel

©2001-2024 WisFaq