\require{AMSmath} Hoe vind je de formule van de raaklijn? Ik weet niet hoe ik het antwoord moet vinden op de volgende vraag.Gegeven is de functie T(p)=p4-4p3+3p2Geef een formule van de raaklijn aan de grafiek in het punt (1,0).De helling in het punt (1,0) = -2 dat heb ik al wel uit kunnen rekenen, alleen hoe dat met die raaklijn zit weet ik niet.Al vast bedankt. Ben Bl Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 februari 2002 Antwoord f(x)=x4 - 4p3 + 3p2De raaklijn in (a,b) kan je bepalen met:y = b + f '(a)·(x-a) Klopt deze formule? De richtingscoëfficient van deze lijn is f '(a), dus dat klopt... en de lijn gaat door (a,b)... dus het moet goed zijn.In jouw geval is a=1, b=0 en f '(1)=-2, dus dan is het niet moeilijk meer. Zie Hoe vind je de vergelijking van de raaklijn? WvR dinsdag 5 februari 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet hoe ik het antwoord moet vinden op de volgende vraag.Gegeven is de functie T(p)=p4-4p3+3p2Geef een formule van de raaklijn aan de grafiek in het punt (1,0).De helling in het punt (1,0) = -2 dat heb ik al wel uit kunnen rekenen, alleen hoe dat met die raaklijn zit weet ik niet.Al vast bedankt. Ben Bl Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 februari 2002
Ben Bl Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 februari 2002
f(x)=x4 - 4p3 + 3p2De raaklijn in (a,b) kan je bepalen met:y = b + f '(a)·(x-a) Klopt deze formule? De richtingscoëfficient van deze lijn is f '(a), dus dat klopt... en de lijn gaat door (a,b)... dus het moet goed zijn.In jouw geval is a=1, b=0 en f '(1)=-2, dus dan is het niet moeilijk meer. Zie Hoe vind je de vergelijking van de raaklijn? WvR dinsdag 5 februari 2002
Zie Hoe vind je de vergelijking van de raaklijn?
WvR dinsdag 5 februari 2002
©2001-2024 WisFaq