Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossingen van een breuk met x en vereenvoudigen van een formule

4:(X^4) = 1/2 x= ?
1/7 X^-6 1/448 x= ?

L x 0,4 x L^-0,33 = 0,4 x L^0,67

Alvast bedankt

Edine
Leerling mbo - donderdag 3 april 2003

Antwoord

Hallo,

De eerste kan je herschrijven als:
1/2·x4=4
x4=8
x=1,6818

Bij de tweede vermenigvuldig je links en rechts met 448. Je krijgt dan:
64x^-6 1
ofwel
x^-6 1/64
Nu links en rechts tot de macht -1/6 verheffen. Dit leidt tot:
2x-2

De derde kan worden geschreven als:
0,4L·L^-0,33 = 0,4L^0,67
0,4L^0,67 = 0,4L^0,67

pl
donderdag 3 april 2003

©2001-2024 WisFaq