\require{AMSmath} Primitieve BesteAls opgave kreeg ik: Bereken f(3) als $\smallint$f(t)dt=x×cos($\pi$x) over het interval [0,x]Ik denk dat ik eerst f(t) moet bereken, maar dan kom ik 1×sin( $\pi$ x) uit en dan zit ik vast...Alvast bedankt voor uw verdere hulp Hanne 3de graad ASO - donderdag 31 maart 2022 Antwoord Gebruik de productregel, maar dan correct:$$(x\cdot\cos(\pi x))'= (x)'\cdot\cos(\pi x) + x\cdot(\cos(\pi x))'$$ kphart donderdag 31 maart 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteAls opgave kreeg ik: Bereken f(3) als $\smallint$f(t)dt=x×cos($\pi$x) over het interval [0,x]Ik denk dat ik eerst f(t) moet bereken, maar dan kom ik 1×sin( $\pi$ x) uit en dan zit ik vast...Alvast bedankt voor uw verdere hulp Hanne 3de graad ASO - donderdag 31 maart 2022
Hanne 3de graad ASO - donderdag 31 maart 2022
Gebruik de productregel, maar dan correct:$$(x\cdot\cos(\pi x))'= (x)'\cdot\cos(\pi x) + x\cdot(\cos(\pi x))'$$ kphart donderdag 31 maart 2022
kphart donderdag 31 maart 2022
©2001-2024 WisFaq