\require{AMSmath} Een breuksom Hallo,Ik heb een best dringende vraag over de volgende breuk som:b/6 + 2b+6/6Ik loop hier vast en weet niet met welke tussenstapjes ik deze kan berekenen.Hetzelfde geldt voor: 4/a - 1/4 sara b Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 maart 2022 Antwoord Ik doe 's een poging. Als ik het goed is staat er:$\eqalign{\frac{b}{6} + \frac{{2b + 6}}{6} = }$Dit zijn twee gelijknamige breuken, je kunt dus verder met:$\eqalign{ & \frac{b}{6} + \frac{{2b + 6}}{6} = \cr & \frac{{b + 2b + 6}}{6} \cr}$Dat is hetzelfde als je bij 'normale breuken' zou doen.Uiteindelijik kan je de termen in de teller delen door de noemer:$\eqalign{ & \frac{b}{6} + \frac{{2b + 6}}{6} = \cr & \frac{{b + 2b + 6}}{6} = \cr & \frac{{3b + 6}}{6} = \cr & \frac{{3b}}{6} + \frac{6}{6} = \cr & \frac{1}{2}b + 1 \cr}$Toch?Bij de tweede opgave moet je de breuken eerst gelijknamig maken. Dat gaat dan zo:$\eqalign{ & \frac{4}{a} - \frac{1}{4} = \cr & \frac{{4 \cdot 4}}{{4a}} - \frac{{1 \cdot a}}{{4a}} = \cr & \frac{{16}}{{4a}} - \frac{a}{{4a}} = \cr & \frac{{16 - a}}{{4a}} \cr}$Als je zoiets bedoelt... WvR woensdag 23 maart 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb een best dringende vraag over de volgende breuk som:b/6 + 2b+6/6Ik loop hier vast en weet niet met welke tussenstapjes ik deze kan berekenen.Hetzelfde geldt voor: 4/a - 1/4 sara b Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 maart 2022
sara b Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 maart 2022
Ik doe 's een poging. Als ik het goed is staat er:$\eqalign{\frac{b}{6} + \frac{{2b + 6}}{6} = }$Dit zijn twee gelijknamige breuken, je kunt dus verder met:$\eqalign{ & \frac{b}{6} + \frac{{2b + 6}}{6} = \cr & \frac{{b + 2b + 6}}{6} \cr}$Dat is hetzelfde als je bij 'normale breuken' zou doen.Uiteindelijik kan je de termen in de teller delen door de noemer:$\eqalign{ & \frac{b}{6} + \frac{{2b + 6}}{6} = \cr & \frac{{b + 2b + 6}}{6} = \cr & \frac{{3b + 6}}{6} = \cr & \frac{{3b}}{6} + \frac{6}{6} = \cr & \frac{1}{2}b + 1 \cr}$Toch?Bij de tweede opgave moet je de breuken eerst gelijknamig maken. Dat gaat dan zo:$\eqalign{ & \frac{4}{a} - \frac{1}{4} = \cr & \frac{{4 \cdot 4}}{{4a}} - \frac{{1 \cdot a}}{{4a}} = \cr & \frac{{16}}{{4a}} - \frac{a}{{4a}} = \cr & \frac{{16 - a}}{{4a}} \cr}$Als je zoiets bedoelt... WvR woensdag 23 maart 2022
WvR woensdag 23 maart 2022
©2001-2024 WisFaq