\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 454 Re: Differentieren met breuken en wortels 1/[3x+1] -2 nee Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 maart 2022 Antwoord Als je de afgeleide van $\eqalign{f(x) = \frac{1}{{3x + 1}} - 2}$ bedoelde dan krijg je dit:$\eqalign{ & f(x) = \frac{1}{{3x + 1}} - 2 \cr & f(x) = (3x + 1)^{ - 1} - 2 \cr & f'(x) = - 1 \cdot (3x + 1)^{ - 2} \cdot 3 \cr & f'(x) = - \frac{3}{{(3x + 1)^2 }} \cr}$Denk aan de kettingregel... WvR dinsdag 15 maart 2022 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1/[3x+1] -2 nee Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 maart 2022
nee Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 maart 2022
Als je de afgeleide van $\eqalign{f(x) = \frac{1}{{3x + 1}} - 2}$ bedoelde dan krijg je dit:$\eqalign{ & f(x) = \frac{1}{{3x + 1}} - 2 \cr & f(x) = (3x + 1)^{ - 1} - 2 \cr & f'(x) = - 1 \cdot (3x + 1)^{ - 2} \cdot 3 \cr & f'(x) = - \frac{3}{{(3x + 1)^2 }} \cr}$Denk aan de kettingregel... WvR dinsdag 15 maart 2022
WvR dinsdag 15 maart 2022
©2001-2025 WisFaq