\require{AMSmath} De hoogte van een gebouw 80 m. van de voet van een gebouw zie je de top onder een Hoek van 27 graden.Hoe hoog is het gebouw?Als de gemeten hoek nog niet bekend is druk dan de hoogte uit in a (alfa). (h is een functie van a (alfa): h(Alfa)) John W Student hbo - woensdag 2 april 2003 Antwoord Eerst maar eens tekening: Daar gaan we! tan 27° = h/80 h = 80·tan 27° 40,8 m. Algemeen: tan a = h/80 h = 80·tan a WvR woensdag 2 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
80 m. van de voet van een gebouw zie je de top onder een Hoek van 27 graden.Hoe hoog is het gebouw?Als de gemeten hoek nog niet bekend is druk dan de hoogte uit in a (alfa). (h is een functie van a (alfa): h(Alfa)) John W Student hbo - woensdag 2 april 2003
John W Student hbo - woensdag 2 april 2003
Eerst maar eens tekening: Daar gaan we! tan 27° = h/80 h = 80·tan 27° 40,8 m. Algemeen: tan a = h/80 h = 80·tan a WvR woensdag 2 april 2003
WvR woensdag 2 april 2003
©2001-2024 WisFaq