\require{AMSmath} Directe formule van een verschilrij Geachte heer,Graag een directe formule voor een verschilrijMet beste dank heynde Ouder - dinsdag 1 februari 2022 Antwoord Als de directe formule van een rij gegeven is als $u_n$ uitgedrukt in $n$ dan is de directe formule van de verschilrij gelijk aan $v_n=u_{n+1}-u_n$.Voorbeeld 1Gegeven: $u_n=4+2·n$Verschilrij: $v_n=u_{n+1}-u_n=4+2·(n+1)-(4+2·n)=2$Voorbeeld 2Gegeven: $u_n=4·2^n$Verschilrij: $v_n=u_{n+1}-u_n=4·2^{n+1}-4·2^n=2^{n+2}$Helpt dat? Zie Verschilrijen WvR dinsdag 1 februari 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geachte heer,Graag een directe formule voor een verschilrijMet beste dank heynde Ouder - dinsdag 1 februari 2022
heynde Ouder - dinsdag 1 februari 2022
Als de directe formule van een rij gegeven is als $u_n$ uitgedrukt in $n$ dan is de directe formule van de verschilrij gelijk aan $v_n=u_{n+1}-u_n$.Voorbeeld 1Gegeven: $u_n=4+2·n$Verschilrij: $v_n=u_{n+1}-u_n=4+2·(n+1)-(4+2·n)=2$Voorbeeld 2Gegeven: $u_n=4·2^n$Verschilrij: $v_n=u_{n+1}-u_n=4·2^{n+1}-4·2^n=2^{n+2}$Helpt dat? Zie Verschilrijen WvR dinsdag 1 februari 2022
Zie Verschilrijen
WvR dinsdag 1 februari 2022
©2001-2024 WisFaq