\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 93320 Re: Raakpunten aan de parabool Ik snap het nog steeds niet :( Nore L 2de graad ASO - zondag 30 januari 2022 Antwoord Als je de functies aan elkaar gelijk stelt dan krijg je:$\eqalign{ & mx^2 + 2x = x - m \cr & mx^2 + x + m = 0 \cr & D = 1^2 - 4 \cdot m \cdot m = 0 \cr & 1 - 4m^2 = 0 \cr}$...en dan verder oplossen. Je weet dan de waarde voor $m$ waarbij de lijn raakt aan de parabool.Zou dat lukken?3. ABC formule Bekijk de grafiek in Desmos WvR zondag 30 januari 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap het nog steeds niet :( Nore L 2de graad ASO - zondag 30 januari 2022
Nore L 2de graad ASO - zondag 30 januari 2022
Als je de functies aan elkaar gelijk stelt dan krijg je:$\eqalign{ & mx^2 + 2x = x - m \cr & mx^2 + x + m = 0 \cr & D = 1^2 - 4 \cdot m \cdot m = 0 \cr & 1 - 4m^2 = 0 \cr}$...en dan verder oplossen. Je weet dan de waarde voor $m$ waarbij de lijn raakt aan de parabool.Zou dat lukken?3. ABC formule Bekijk de grafiek in Desmos WvR zondag 30 januari 2022
WvR zondag 30 januari 2022
©2001-2024 WisFaq