Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule opstellen

Stel een formule op van de lijn m door het punt (6, 4) die evenwijdig loopt aan de lijn bij de formule y = ‒3x + 15.

zena
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 18 januari 2022

Antwoord

De algemene formule voor een lijn is $y=ax+b$. De lijn m heeft als richtingscoëfficiënt $a=-3$. Als het punt $(6,4)$ op $m$ ligt dan kan je de coördinaten van dat punt invullen in $y=-3x+b$ om de waarde van $b$ uit te rekenen. Je krijgt dan;

$4=-3·6+b$

Ben je er dan uit?

WvR
dinsdag 18 januari 2022

©2001-2024 WisFaq